Aerohive – [wifi]: wl1: PHYTX error

[wifi]: wl1: PHYTX error Aerohive Access point

Saw following errors in Aerohive AP230. 5 GHz radio won’t serve clients. Reboot or changing channels which resets the wifi1 interfaces fixes the issue temporarily. Looks like the issue may have been resolved in 8.2r5. Will update.


2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: wl1: PHYTX error 2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: pctls 9ccd df6c 9d00 plcp cd8e c715 || 7ce8 0007 0000 || 2282 0000 2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: txerr valid (0x0) reason ce3f rxests2 0x9c17 fc_tst 0x8b62 tm 2 txbytes 58976 psmdebug 0xff8040 2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: wl1: PHYTX error 2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: pctls 9ccd df6c 9d00 plcp cd8e c715 || 7ce8 0007 0000 || 2282 0000 2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: txerr valid (0x0) reason ce3f rxests2 0x9c17 fc_tst 0x8b60 tm 2 txbytes 58976 psmdebug 0xff803b 2019-03-22 09:26:29 info kernel: [wifi]: wl1: PHYTX error

UPDATE:Looks like upgrading to 8.2r5 is not fixing the issue. I just encountered this on a whole bunch of AP’s.

Update 05/20/2019 – Changed the code to 6.5r11 same results issue still not resolved. As soon as 25 to 30 clients get on the AP and are active it just starts to have really poor performance. Clients can’t even run a simple iperf locally. This is another message I have noticed, “kernel: [wifi]: wl1: 1 rx hlfifo overflows!. Rebooted the AP works for a bit and then back to the same issue. No luck from the support so far

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Aerohive – [wifi]: wl1: PHYTX error”

    1. Sorry for the late reply, so after upgrading to 8.2r5 so far things have been stable. I actually ran into the same exact issue again today on AP230’s. Was testing with an iPad and it wouldn’t connect to AP’s and noticed clients were overloading some random AP’s. Working on upgrading that site as well now. Will post back the results.

  1. I also have the same issues. The firmware update did not fix it for me. I have about 95 of them with the issues.

    1. So after seeing this with multiple sites I have a pretty strong feeling that it has to do with AP230’s hardware and not as much a code issue. Unfortunately AerohiveHive was not much of a help. Per my update above 20 to 30 clients is the key depending on what they are doing and some times even less those errors will start to show up.

      Are you running on their new cloud platform?

WordPress SEO